torsdag 20 juni 2013



Flyktingar berikar Sverige
Sverigedemokraterna hamrar i alla lägen envist in sin syn på flyktingar. De vill inte hålla dem borta.
Det låter så fint när Johan Nissinen i Värnamo kommunfullmäktige säger att partiet på riksplanet är berett att satsa en miljard på flyktingstöd. Men flyktingarna ska inte komma hit. De ska istället tas om hand i närområdet, som det så vackert heter.
Jag tycker att det är en förfärlig inställning. Och det sa jag i den senaste kommunfullmäktigedebatten.
Sverigedemokraterna måste fatta att det är nu vi måste lägga mer pengar på flyktingmottagningar. Världen ser inte ut så att vi kan stänga våra gränser för alla dem som har skyddsbehov. Varför kan inte Sverigedemokraterna se hur svårt människor har det i en del områden; Syrien, Afghanistan, Irak och på många andra håll.
De allra flesta flyktingar finns i närområdet, i fattiga länder. Förhållandena är bedrövliga. Det är bara en liten rännil av det stora antalet flyktingar som kommer till Sverige. Självklart måste vi hjälpa dem som kommer hit. Vi hör ihop. Vi lever på jorden tillsammans.
Min grundinställning är att människor ska få röra sig fritt i världen.
Det finns forskning som visar att människor som av ett eller annat skäl flyttar till ett annat land inte blir en kostnad för samhället. På sikt tjänar samhället på det. Därför ska vi tacksamt ta emot andra människor, även flyktingar. De berikar Sverige.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: