tisdag 17 september 2013


Det är beklämmande
ta del av SDs åsikter
Det är alltid lika beklämmande att ta del av Sverigedemokraternas inställning till människor som inte är svenskar och som uppehåller sig i det här landet. Nu gäller det syrier som kommit hit på grund av kriget i sitt hemland.  De får nu permanent uppehållstillstånd på grund av det svåra läget.
”Vårt välfärdssystem är inte dimensionerat för denna ansvarslösa politik”, skriver SDs kommunfullmäktigegrupp i Värnamo (Sven-Evert Gunnarsson, Anne Karlsson och Johan Nissinen) i VN 17/9.
De menar att en stor del av Syriens befolkning kan komma att flytta hit. Och de befarar att den i så fall kommer att fortsätta att kriga här i Sverige.
Det är ofattbart att man kan framföra sådana dumheter.
Sverigedemokraterna säger den här gången, precis som man har gjort så många gånger förut, att det är bättre om flyktingarna stannar i närmiljön, alltså i länderna runt Syrien. Det blir billigare, menar Sverigedemokraterna, och effektivare.
Sanningen är ju den att de allra flesta flyktingarna från Syrien hamnar i länderna runtomkring, ofta i enorma flyktingläger. Libanon, Jordanien, Irak tar emot oerhört många fler flyktingar än Sverige. Hit kommer bara en liten rännil, jämfört med det.
Det är väl självklart att vi ska hjälpa dem som kommer hit.
Det är så ledsamt att ta del av Sverigedemokrateras inhumana åsikter.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo



Inga kommentarer: