lördag 29 november 2014


Butiksdöd
hotar centrum
Äntligen erkänner den borgerliga majoriteten i Värnamo kommunfullmäktige att det är ett köpcentrum man planerar för uppe på Bredasten. I flera år har vi fått höra att det i huvudsak handlar om ett industriområde dock med visst utrymme för handel med så kallade sällanköpsvaror.
Vid senaste fullmäktigsammanträdet tog jag återigen upp det hot som ett köpcentrum på Bredasten innebär för den redan etablerade handeln inne i Värnamo centrum.
Så fort de stora butikskedjorna slår sig ned där kommer även butikerna inne i stan att tvingas dit. Det blir ett dråpslag mot Värnamo centrum.
Så här sa Camilla Rinaldo Miller, KD: Det är bättre om kommuninvånarna handlar på Bredasten än att de åker till andra kommuner och handlar.
Så ligger det till.
Allt det vi fått höra tidigare, från de borgerligas sida, om att Bredasten inte utgör något hot mot butikshandeln i centrum var inte sant.
Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson, C, sa vid sammanträdet att just nu säljer kommunen tomter för fullt på den nya handelsplatsen.
Han var glad. Det är inte jag.
Kommuninvånarna får ställa in sig på att om ett antal år är butiksdöden i Värnamo centrum ett faktum.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo


Inga kommentarer: