torsdag 17 december 2015

Även Obama 
borde dömas för mord
Många verkar väldigt nöjda nu när två svenska jihadister blivit dömda till långa fängelsestraff för mord. De var, enligt tingsrätten, närvarande när två människor, stacks ihjäl med knivar. Mordet utfördes, enligt tingsrätten, någonstans på arabiskt territorium där det pågår stridigheter.
Jag tycker att man ska jämföra dessa mord med mord som begås av mördarnas ideologiska motståndare. Jag tänker till exempel på USAs president Barack Obama. Han beundras och hyllas som en stor ledare, en statsman.
Det var han som för ett antal år sedan gav order om att en amerikansk mordpatrull skulle ta sig in illegalt i Pakistan och mörda Osama bin Laden, det mest kända av den amerikanske presidentens mordoffer. Ordern verkställdes och Osama bin Laden mördades av attentatsmännen inför hans fru och barn. Liket dumpades sedan i havet. Barack Obama berättade själv om det som hänt i amerikanska medier. Han var stolt.
Jag tycker att alla mord är obehagliga, oavsett vem som utför dem eller beordrar dem eller är medskyldig på något annat sätt.
Även Obama borde dömas, inte bara två förvirrade, svenska jihadister.

Svante Olson

Inga kommentarer: