onsdag 26 augusti 2009

Simhallen hotas
av privatisering
Nu hotas Värnamo simhall av privatisering. Den borgerliga majoriteten vill ha en alternativ driftsform istället för att låta kommunanställd personal fortsätta att sköta driften. Vänsterpartiet och socialdemokraterna i fritidsnämnden motsätter sig de här planerna. Vi anser att driften även i fortsättningen ska bedrivas av kommunen. Det är en så viktig kommunal uppgift att kommunen ska ha full kontroll över verksamheten.
En simhall kan inte jämföras med vilken idrottsanläggning som helst. Simhallen har en viktig social funktion; den är en mötesplats för familjer, unga och gamla. Man måste också se på anläggningen ur ett folkhälsoperspektiv.
Nu bygger kommunen om hallen för 40 miljoner kronor. Att sedan släppa ifrån sig den till privata entreprenörer tycker jag är ohållbart.
Hugo Blom heter den person som fått uppdraget att göra utredningen. En trevlig och kunnig man med lång erfarenhet i bland annat Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Men han borde inte ha fått uppdraget. Att privatisera simhallen är i mina ögon otänkbart.
Utredningen ska presenteras redan i oktober. En omöjlighet.
Men det snabbhetskravet är ett tecken på att den borgerliga majoriteten ser utredningen mera som en formalitet. Den har redan bestämt sig för att när simhallen öppnas igen så ska det vara en privat entreprenör som tar över.
Det är en skamlig process som har dragits igång.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: