torsdag 29 maj 2014


Gummifabriken
är dödsdömd
Det hade utlovats vad alternativen skulle kosta om vi inte bygger etapp 2 av Gummifabriken. Det löftet hölls inte.
”Det finns inga realistiska alternativ”, sa Michael Andersson, projektledningen, vid informationen i måndags.
Och koordinatorn Monica Lembke sa att det vore ”förödande om inte projektet fullföljs. Då faller alltihopa!”
Jag anser att Monica Lembke, Michael Andersson och alla andra tillskyndare av projektet har fel. Det är redan dödsdömt. Avbryter vi det nu så blir det mindre kostsamt för skattebetalarna. Då slutar notan på runt 200 miljoner kronor. Fortsätter vi kommer ombyggnaden att kosta totalt nämare 600 miljoner kronor, kanske ännu mera.
Enligt konceptet ska den så kallade filmstaden ligga högst upp, alldeles under taket, på fjärde våningsplanet, den stora scenen och restaurangen ska ligga på tredje planet. Ingen kontakt med gatuplanet. Det funkar inte.
Michael Andersson påstår att han har kontraktet klart när det gäller filmstaden. Det är bara kommunen som inte kan underteckna det förrän beslut har fattats om etapp 2.
Jag skulle vilja se det avtalet. Jag tror han bluffar. Det finns inget färdigt avtal. Det finns inga avtal över huvud taget när det gäller bio, scen,konferens, restaurang; bara drömmar.
Det var ett märkligt informationsmöte. De som skulle svara gjorde det ängsligt och handfallet. Inte ens vanligtvis hårtslående debattören Stig Claesson, KD, hade något att komma med.
Projektledaren Jonas Sandahl är sjukskriven sedan några veckor och det påverkar tyvärr processen.
Nu forceras ärendet fram. Den politiska majoriteten vill för allt i världen inte dra med sig den här frågan in i valrörelsen. Beslutet om etapp 2 tas den 9 juni vid ett extra kommunfullmäktigesammanträde.
Det är inte klokt!
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: