torsdag 12 januari 2017

SD styr de andra partierna
Det blåser högervindar. Det är otäckt. I Sveriges riksdag och i andra politiska församlingar är det verbala motståndet mot nationalistiska Sverigedemokraterna på hög ljudnivå. Men i praktiken fattas beslut som går i Sverigedemokraternas riktning. Gränserna stängs, flyktingar avvisas, ensamkommande barn tvingas bo på gatan, rika blir rikare, fattiga fattigare.
Varför ska andra partier ta efter Sverigedemokraternas politik?
De gör det för att de tror att de ska kunna behålla väljare som annars går till Sverigedemokraterna.
Vad vinner man på det? Varför ska moderater, liberaler, kristdemokrater, socialdemokrater och andra partier anpassa sin politik efter dem? Blir det bättre om dessa partier för en inhuman politik istället för att SD gör det?
Det är klart att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ler när han står i riksdagen och hör de andra partiernas krumbukter. De gör ju som han vill. Han utestängs från alla samtal men i praktiken är det han som håller i taktpinnen.
Beklämmande.
Egentligen är det inte Sverigedemokraternas fel att det ser ut som det gör. Felet är övriga partiers undfallenhet.
Öppna gränserna igen! Låt de ensamkomman flyktingbarnen som redan är här få stanna! Möjliggör anhöriginvandring! Upphör med svenska krigsinsatser i andra länder! Avbryt svensk vapenexport!

Svante Olson, Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: