torsdag 20 februari 2014


Utbildningscentrum
på Gummifabriken!
Gör ett utbildningscentrum av Gummifabriken! Det kan vara en utväg ur den låsning projektet har hamnat i.
Om majoriteten i kommunfullmäktige inte lyssnar på kritiken mot hela projektet utan fortsätter med att renovera den gamla fabriksbyggnaden så är det inte mycket att göra åt det.
Det bästa vore förstås att riva den delen som ännu inte är renoverad. Men okej, om vi tvingas inse att hela fabriken ska stå kvar så tycker jag vi ska tänka om när det gäller innehållet.
De som drabbats av hybris måste fatta att konferensanläggningen, topprestaurangen, filmstaden och konsert- och teaterscenen kommer att duka under av de enorma kostnader som projektet drar på sig. Kommersiella aktörer kommer inte att ha råd att hyra in sig med det blygsamma underlag som finns.
Om jag fick bestämma skulle jag istället klämma in så mycket kommunal verksamhet som möjligt i lokalerna; verksamhet som kommunen ändå måste hålla igång.
Flytta dit den kommunala vuxenutbildningen, flytta tid Restaurangskolan, skapa Ungdomens Hus där med aktiviteter även för äldre på dagtid. Tillsammans med ett nytt bibliotek och de redan etablerade högskolekurserna kan det bli en riktigt bra mix.
Och då har vi koll på kostnaderna och vi vet att vi utnyttjar lokalerna på ett bra sätt. Skattepengarna används till det som de är avsedda för!
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: