tisdag 3 maj 2016

Hysterin breder ut sig
SD gnuggar händerna
Hysterin breder ut sig. Sedan Miljöpartiet skakat av sig två misshagliga framträdande partimedlemmar med muslimsk bakgrund, Mehmet Kaplan och Yasri Khan, blir det bara värre. Kaplan hade ätit vid samma bord som personer med utpräglade högeråsikter och Yasri Khan hälsade inte på rätt sätt. Det var vad som talade emot dem.
Nu vädrar islamistvarnaren Carina Hägg, som för några år sedan blev ifrågasatt av sina partikamrater, morgonluft. Och Miljöpartiet tar hjälp av krigsmakten för att rensa ut olämpliga islamister ur partiet.
Sverigedemokraterna ligger lågt och gnuggar händerna och fnissar åt konvulsionerna i motståndarpartierna. De räknar med lysande resultat i nästa val.
Miljöpartisten Jörgen Skärin som i en tidningsintervju har sagt att ”Sverige är ett i grunden kristet land” räknar med att hans partimedlemmar ska hälsa på rätt sätt.
Allt annat är tecken på politisk extremism och då ska man alltid, skriver han, ställa sig frågan ”är det i enlighet med vad Miljöpartiet står för” (VN 30/4).
I Rydaholm har skolchefen beslutat att förbjuda yogainslag i undervisningen. Kristna grupper ser yoga som ett hot mot kristna värderingar.
Det börjar bli en obehaglig stämning i det här landet. Jag tillhör Vänsterpartiet. Hur länge till blir vi accepterade?
Jag mår illa av den avståndstagande attityd man ser idag. Människors religionstillhörighet är en privatsak. Jag är inte troende och vill leva i ett sekulärt samhälle.

Svante Olson, Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: