måndag 20 februari 2017

Ökade klasskillnader
Klasskillnaderna ökar i det svenska samhället.
Det konstaterade riksdagsledamoten Karin Rågsjö, V, som var gästtalare vid Vänsterpartiets Distriktsårskonferens i Gislaved på söndagen.
Den ökande ojämlikheten kommer att bli Vänsterpartiets stora fråga i nästa års val. Karin Rågsjö talade känsloladdat om Ilmar Reepalus välfärdsutredning som tydligt vill begränsa vinstuttagen för de privata vårdbolagen. Hon hoppades att Socialdemokraterna, precis som Vänsterpartiet och LO, ska ställa sig bakom utredningens förslag.
Majoriteten av det svenska folket står bakom Vänsterpartiet i denna fråga enligt Karin Råsjö.
Hennes anförande möttes med stor entusiasm av mötesdeltagarna.
Bahman Pourjanaki, Jönköping, valdes till ny ordförande i distriktsstyrelsen.
I ett uttalande säger årskonferensen att den svenska välfärden inte är till salu!
”Vänsterpartiets partiföreningar i Jönköpings län jobbar aktivt för att välfärden inte ska säljas ut till privata aktörer. Utan oss hade det varit ännu värre. Vårt parti ska bära Ilmar Reepalus välfärdsutredning i mål!”
I ett annat uttalande vädjar Vänsterpartiets distriktsorganisation i Jönköpings län till Sveriges Riksdag att fatta beslut om att alla flyktingbarn som kommit till Sverige och sökt asyl ska få stanna i Sverige. ”De behöver oss. Vi behöver dem.”
I ett tredje uttalande konstaterar årskonferensen att ett jämlikt samhälle har varit partiets viktigaste fråga i 100 år. ”Vänsterpartiet fyller 100 år i år. Efter brytningen med Sveriges socialdemokratiska arbetareparti bildades Sveriges socialdemokratiska vänsterparti, vänstern i det gamla partiet. Ett jämlikt samhälle har från första början varit partietsviktigaste fråga. Det är den ännu i denna dag. I den globaliserade, skenande kapitalistiska ekonomin ökar ojämlikheten på ett skrämmande sätt. Vi måste skapa ett jämlikt samhälle. Det mår alla bäst av.”


Inga kommentarer: