torsdag 24 oktober 2013


Vänsterpartiet i Värnamo informerar
Presskonferens
Fredagen den 25 oktober i Värnamo stadshus foajé klockan 10.00.
Värnamo kommun sparkar anställd
utan saklig grund för uppsägningen
För en tid sedan blev Inga Fredriksson, 54 år, anställd inom omsorgen i Värnamo kommun, uppsagd av, som det hette, personliga skäl. Hon uppmanades att skriva under uppsägningsskrivelsen. Hon vägrade.
”Jag är så ledsen, ” säger hon.
Inga har vuxna barn och flera barnbarn. Hon har jobbat för kommunen i tolv år. Men kommunen vill inte ha henne längre. Inga har en sjukhistoria och arbetsgivaren uppfattar henne som besvärlig.
Det står i pappret hon har fått från kommunen att hon blivit uppsagd därför att hon är sjuk och att man efter avslutad arbetsträning inte har något lämpligt arbete att erbjuda henne.
”Jag känner mig så utlämnad och orättvist behandlad”, säger Inga.
För ett och ett halvt år sedan rasade hennes värld samman. Det var problem i familjen som fick allt att spåra ur. I botten finns en reumatisk muskelsjukdom.
Kvinnan blev sjukskriven för sin depression och reumatism men i våras var hon tillbaka på jobbet med arbetsträning. Efter sommaren har hon jobbat till 75 procent på olika äldreboenden i kommunen. Hon tycker att det har gått bra. Ända tills häromdagen när hon satt på jobbet och åt. En annan anställd satte sig intill henne.
Hej, sa hon. Jag ska ta över efter dig.
”Sedan dess drömmer jag mardrömmar, gråter och svettas”, berättar Inga.
Men personalchefen Gunilla Jäghagen bedyraratt  kommunen gör allt som står i dess makt för att stödja en anställd.
”Allt går rätt till”, hävdar hon.
Inga Fredriksson  motsätter sig uppsägningen och hennes fackliga organisation Kommunal kommer nu att föra hennes talan mot arbetsgivaren.
Kom till presskonferensen och möt Inga och hör hennes berättelse.




Inga kommentarer: