tisdag 8 december 2009

Man ska inte
spara sig till döds
Varje år bjuder kommunen anställda på fritidsförvaltningen på en utbildningsresa i länet med underhållning och festlighet på kvällen. Förra året var vi i Jönköping och lyssnade på svenska basketlandslagets coach om hur man skapar positiva förväntningar. Efter semenariet var det middag och sedan fick vi lyssna på Status Quo i en konsert på Kinnarps arena.
Nu sparar Värnamo kommun.
I år var semenariet i kommunfullmäktigesalen i Värnamo. Föreläsaren Kalle Tedman förklarade hur vi ska nå målet. Målet serverades i ishallen: smörgås och vatten.
Alla som ville fick en gåva med sig hem, en stegräknare. Kommunen har ett överskott av sådana från de goda åren.
Det regnade när jag cyklade från ishallen..
Allvarligt talat, jag tycker att kommunen ska visa personalen lite mera uppskattning. Det är den värd. Man ska inte spara sig till döds.
Svante Olson
Vänsterpartiet

4 kommentarer:

Christer sa...

Menar du att vi skattebetalar har varit med och finansierat detta?
Gör alla förvaltningarna likadant eller är det så att ni i fritid rumlar runt med de pengar som borde gå till att stödja föreningarnas ungdomsverksamhet i Värnamo?
Festar socialnämnden upp pengarna som ska vara till vård av våra gamla också?

Skäms Svante. En förklaring är på sin plats!

stampe sa...

Utbildningsresa. kalla det istället för dess rätta namn. NÖJESRESA på skattebetalarnas bekostnad. hur många sådana resor gör ni politiker varje år? samtidigt som vi föreningsledare sliter för att få ekonomin att gå runt i klubbarna. och inte blir det enklare när ni i fritidsnämnden varje år höjer hallhyran. Men ni måste ju ut och resa också ...

//Olson sa...

Käre Christer!
Det är väl inte helt ovanligt att företag har utbildningsdagar för sina anställda. Det är nyttigt med lite ny information och nytt tänkande. Även en kommun bör måna om sin personal. Den funkar bättre när den är uppdaterad.
Vad jobbar du med Christer, har du aldrig varit på utbildning?
Hälsningar
Svante Olson

//Olson sa...

Hej Stampe!
Kallar du det för nöjesresa när personal på fritidsförvaltningen går till stadshuset och lyssnar på en föreläsare?
Fortsätt kämpa för den klubb men du behöver ju inte vara dum för det.
Hälsningar
Svante Olson