lördag 16 april 2016

Janne, du behöver snart
hjälp av alla flyktingarna
Nu får du lugna ner dig, Jan Nilsson, SD. Vi sitter intill varandra i Värnamo kommunfullmäktige och brukar ha det rätt så trevligt.
Men nu har det slagit över på dig. Vårt land förvandlas till ett laglöst u-land på grund av flyktingpolitiken, hävdar du (VN 16/4).
Och du påstår att den förda politiken helt saknar folkligt stöd. Det är ju inte sant. Väldigt många människor känner ett stort ansvar. Man vill verkligen hjälpa nödställda människor. Det är helt naturligt.
Men samtidigt har aggressiviteten mot flyktingarna ökat i vissa grupper. Det är den gruppen du och ditt parti tillhör. Det är i samma grupp som man hittar de laglösa element som angriper flyktinganläggningar.
Är det dem du avser när du beskriver Sverige som ett laglöst u-land?
Du påstår att Sverige ger bort sin välfärd till främlingar. Det är ett väldigt obehaglig påstående och säger allt om Sverigedemokraternas främlingsfientlighet.
Sverige ökar befolkningsmässigt. Mycket tack vare invandringen. Det är bra. Vi behöver unga människor i vårt land för att klara välfärden, bland annat äldreomsorgen. Både du och jag sitter snart på Rörstorpsgården.

Svante Olson, Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: