fredag 3 april 2009

Mingelkvällen
var ett fiasko!
För en tid sedan var det stort mingelspektakel på Proton Group i Värnamo till förmån för projektet Museum Vandalorum. Hänförelse uttrycktes för projektet. Nu ska det äntligen komma igång. Alla var där. Sven Lundh, Sune Nordgren, Jan Ove Forsell, Magnus Samuelsson, Carina Hägg och något hundratal andra. Halleluja!
Jag är lite förvånad över hur jippot presenterades i media. Som om det vore en succé.
Tyvärr är jag av en annan uppfattning.
Mingelkvällen blev ett fiasko. Det var vid det här tillfället som namnen skulle presenteras, på dem som ska stå för fiolerna, när det nedbantade projektet byggs.
Fastighetsvolymen har ju sänkts till en tredjedel av den ursprungliga modellen.
Vi ska bygga i etapper, har det sagts.
Men inte ens till det här nedbantade projektet finns det pengar. Vandalorumsstiftelsens styrelse hade tänkt att presentera namnen på dem som skrivit under donationshandlingarna för de förväntade 60 miljoner kronorna.
Tyvärr saknades namnunderskfrifterna när det var dags för minglet på Proton Group.
Förra året lovade projektledaren Sune Nordgren att till våren, i maj månad, skulle det första spadtaget tas. Och det där har vi ju hört så många gånger förut. Men inte har det blivit något för det.
Är det någon som tror att Vandalorum börjar byggas i maj? Räck upp en hand!
Snälla, snälla, snälla. Kan ingen förståndig människa i projektledningen kasta in handduken. Det blir inget bygge på den planerade tomten. Det finns inga pengar till det. Inse detta! Börja tänka i nya banor.
Mitt förslag är att stiftelsen förhandlar med kommunen och att Vandalorum flyttar in i kommunens planerade nya kulturcentrum, Gummifabriken på Jönköpingsvägen.
Där skulle Vandalorum kunna utvecklas tillsammans med övriga aktiviter; biblioteket, högskolan, konstmässan, företagscentrum och allt annat som kommer att kunna få rum där.
Se framåt istället för att låsa fast er i en omöjlig idé!
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: