lördag 20 mars 2010

En framtidsinriktad
modern planering!
Vi måste få en framtidsinriktad, modern planering, av Värnamo kommun.
Det tänker jag säga vid nästa kommunfullmäktigesammanträde. Socialdemokraterna har nämligen ställt en mycket bra interpellation till kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson, C, om det framtida boendet.
Jag menar att Värnamo inte hänger med. De borgerliga partierna tror att framtiden ligger i att kunna erbjuda folk villor i utkanten av Värnamo eller ute på rena landsbygden.
Men det är inte trenden längre. Unga människor vill bo nära samhällsservicen, nöjena, krogarna, butikerna och ha nära till kommunikationscentraler.
Därför ska vi satsa på attraktiva flerfamiljshus i våra samhällscentrum. Vi ska se till att samhällsservicen finns där också. Därför ska våra butikscentrum ligga inne i samhällena.
Därför är Bredasten en felsatsning. Där ska byggas köpcentrum och arbetsplatser helt utan bostäder. Det håller inte.
Det går dock att rädda Bredasten-konceptet om vi tänker om och planerar för ett stort bostadsomåde där. Ett attraktivt bostadsområde med först och främst flerfamiljushus. Gärna som jag tidigare har framhållit med ett riktigt höghus med minst 20 våningar.
Då får vi två Värnamo centrum, ett gammalt och ett nytt. De kan förbindas med ett effektivt bussnät, eller varför inte med spårväg eller kanske linbana?
Vi måste tänka nytt och lite djärvt.
Det är framtiden, inte villamattor i utkanterna av samhället som tvingar alla att åka omkring i sina bilar.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: