torsdag 12 augusti 2010

Handikappad får inte
behålla sitt gamla jobb
Länge har vi i Vänsterpartiet krävt att kommun och landsting måste bli bättre på att anställa personer med funktionshinder. Vi har fått veta att av landstingets 10000 anställda är ett 30-tal personer med funktionsnedsättning anställda med lönebidrag.
Det är skamligt få. Nu säger kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund att många fler med funktionsnedsättning ska få anställning i kommuner och landsting om de borgerliga vinner valet.
Varför har inte de borgerliga fört den politiken nu när de har haft makten? Jag tror inte på KDs löften.
Häromdagen träffade jag en kille med funktionsnedsättning. Han finns på Gläntan i Värnamo, kommunens centrum för daglig verksamhet. Han var ute på sin dagliga runda på kommunens äldreboenden med medicinleveranser och labbprov.
Med den verksamheten tar snart slut för hans del. Kommunen har hittat en annan lösning. Ett privat företag ska göra jobbet istället.
Väldigt sorgligt för personen med funktionshinder som uppskattat sitt jobb.
En annan förändring som är på gång är att verksamheten med att göra gamla dokument oläsliga i en granuleringsmaskin ska upphöra i kommunens regi. Det finns en maskin som snart är uttjänt på Gläntan och en person med funktionsnedsättning sköter den. Men kommunen har beslutat att inte köpa in någon ny när den gamla är slut.
Ett privat företag får göra jobbet istället.
Så funkar borgerligt styrda Värnamo kommun.
Jag lovar er att vinner vi valet kommer Värnamo kommun att anställa fler personer med funktionsnedsättning.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: