måndag 30 augusti 2010

Man ska inte riskera
bli skadad i simhallen
En kvinna blev svårt brännskadad i den nya ångbastun i Värnamo simhall för en tid sedan. Vi i oppositionen tyckte därför att ångbastun borde stängas tills vi vet hur vi ska undvika olyckor framöver. Det framförde vi vid det senaste fritidsnämndssammanträdet.
Men de borgerliga partierna tyckte att det var onödigt. Istället tyckte de att det kunde räcka med en textad lapp vid entrén som uppmanar till försiktighet.
Vi i oppositionen blev väldigt frustrerade av det beslutet.
Till vår lättnad har nu leverantören av ångbastun själv beslutat att stänga ångbastun tills man har fått klart för sig hur olyckan kunde inträffa och hur man ska göra för att något liknande inte ska hända igen.
Vi i oppositionen tycker att det är fullkomligt oacceptabelt att badande ska riskera allvarliga brännskador när de besöker en nyrenoverad simhall.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

4 kommentarer:

SN sa...

Ni i fritidsnämnden verkar ha fått simhallen för era synder!

//Olson sa...

Helt rätt! Jag har förgäves försökt få övriga ledamöter att slå in på en bättre väg. Men jag har talat för döva öron. Vi skulle förstås ha byggt en ny modern simhall. Det var helt fel att satsa 40 miljoner kronor på att bygga om en gammal utsliten hall, full med dolda fel. Nu räcker det inte med 40 miljoner. Slutnotan går säkert upp till 60 miljoner kronor. Borås öppnade för inte så länge sedan en toppmodern anläggning som kostat 55 miljoner kronor.
Så skulle Värnamo ha gjort också.
Hälsningar
Svante Olson

SN sa...

Sent ska syndarna vakna.

Ditt ansvar måste vara att ordna en väckelserörelse i simtemplet.

Kanske bjuda in någon förkunnare från Borås?

//Olson sa...

Vad hjälper det nu? Vi kan inte göra beslutet att renovera simhallen ogjort. Jag ville bygga nytt, men det ville inte de andra. Nu är det som det är. Vi får hoppas att simhallen trots allt blir bra när alla arbeten är klara.
Svante Olson