onsdag 23 februari 2011

Fina Värnamobadet
jämnas med marken
Det var bara tomma löften som de borgerliga partierna gav i valrörelsen att Värnamobadet (utebassägen vid sjukhuset) skulle vara öppet även i framtiden.
Då lovade bland andra kommunalrådet Hans-Göran Johansson att kommunen skulle hitta en lösning tillsammans med landstinget.
Det har man inte gjort. Nu jämnas anläggningen med marken. Kommunstyrelsen har avbrutit förhandlingarna med landstinget om badanläggningen.
Det är ett svek mot värnamoborna och framför allt mot dem som bor på Mossle och på Doktorsområdet.
För dem har badet varit en stor tillgång under sommarhalvåret.
Jag har talat med Håkan Jansson, moderat landstingspolitiker, som har förhandlat med Värnamo kommun om Värnamobadet.
Han är mycket kritisk mot Värnamo kommuns agerande.
Det framstår nu tydligt att kommunens förhandlare aldrig har haft något intresse att uppnå en förhandlingslösning.
Landstinget äger ju badet och kommunen hyr det. De investeringar som måste göras i bland annat en ny reningsanläggning vill ingen av parterna stå för.
Landstinget tycker att kommunen ska betala eftersom kommunen driver anläggningen. Kommunen vill att landstinget står för notan eftersom det äger badet.
- Vi vill inte sälja tomten eftersom vi kan få behov av den någon gång i framtiden, menar Håkan Jansson. Men vi har erbjudit kommunen ett mycket långt arrendeavtal som räcker för hela avskrivningstiden.
Då borde det inte vara något problem för kommunen att göra nödvändiga investeringar, tycker han.
Och jag håller med honom. Det är skamligt att kommunen agerar på det här viset. Men jag visste att det var så här Hans-Göran Johansson och hans kamrater på den borgerliga sidan i kommunfullmäktige tänkte göra.
Det vara bara dimridåer de släppte ut under valrörelsen. För att inte säga rena lögner.

Inga kommentarer: