lördag 9 mars 2013



 Flytta del av Figy till Gummifabriken
Kostnaden för ombyggnaden av Värnamo Gummifabrik (projektet Gummifabriken) skenar på ett oroväckande sätt. Risken för att hela projektet havererar är överhängande. Jag har hela tiden varit emot det. Jag tycker att kostnaden redan från början (runt 300 miljoner kronor) var alldeles för hög. Nu lär den ligga på runt 500 miljoner kronor, med risk för ytterligare kostnadsökningar. Sedan har vi inga garantier för att de verksamheter som planeras verkligen går att genomföra. Det enda säkra kortet är biblioteket, kommunens egen verksamhet.
Nu har ombyggnadsarbetena gått så långt att projektet är omöjligt att avbryta.
Jag föreslår därför i en motion till kommunfullmäktige en räddningsplan för att kommunen ska undvika ett totalt sammanbrott av projektet Gummifabriken.
Finnvedens Gymnasium behöver nya lokaler. C-huset (höghuset vid Lagastigern), där handel- och ekonomiundervisning har bedrivits, ska renoveras.
Mitt förslag är att C-huset avvecklas från Finnvedens Gymnasium och byggs om till bostäder.
De nya lokaler som Finnvedens Gymnasium kommer att behöva iordningsställs istället på Gummifabriken.
Det blir en mycket kreativ miljö för gymnasieungdomar tillsammans med högskolestudenter. Närheten till det nya biblioteket och eventuella andra verksamheter i Gummifabriken blir stimulerande.
Gör kommunen så här får vi i alla fall några vettiga verksamheter i Gummifabriken.
Svante Olson
Vänsterpartiet

Inga kommentarer: