tisdag 16 februari 2010

Landstingsanställd läkare
konkurerar med sig själv
Om en journalist anställd på Värnamo Nyheter börjar medarbeta på Finnveden nu på sin fritid skulle det bli ett herrans liv. Det skulle sluta med omedelbart avsked. Inget snack om saken. Man måste vara lojal mot sin arbetsgivare. Man kan inte arbeta för konkurrenten.
Men hur går det till i sjukvården?
Jag tycker att det är mycket märkligt att en kirurg anställd på Värnamo sjukhus nu tänker jobba för ett privat vårdbolag i Gislaved på sin fritid.
Hans fru, som också är läkare och som tills nu varit landstingsanställd på vårdcentralen i Gislaved, ska öppna eget i Gislaved. Det är det nya vårdvalssystemet, som de borgerliga partierna har infört, som gett henne denna möjlighet.
Hon kan förstås sluta som landstingsanställd och öppna eget, men hur sjutton kan det få gå till på det här viset, att hennes man, som fortsätter som landstingsanställd läkare, ska kunna jobba på fruns privata vårdcentral på fritiden?
Det är oacceptabelt! Maken måste välja sida. Antingen jobbar han för landstinget eller också jobbar han för den privata vårdcentralen.
Svante Olson, landstingsledamot,
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: