lördag 20 februari 2010

Vänstern hoppas på
majoritet i Värnamo
"I ett jämlikt samhälle mår medborgarna bäst, samhället blir effektivare. Alla tjänar på det. Vår målsättning är att skapa ett sådant samhälle. Vi ska minska klyftorna och inte öka dem, som den borgerliga majoriteten har gjort. Vänsterpartiet är redo att tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet styra i riksdag, i landsting och även här i Värnamo kommun. Vårt mål är att få en majoritet för vänsterpolitik i Värnamo. Det räcker om vi tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet får fyra nya mandat i valet i september. Det är inte omöjligt. Det ska gå!"
Så heter det i ett uttalande som antogs när Vänsterpartiets lokalförening i Värnamo höll årsmöte på Restaurang Tre Liljor i Värnamo på fredagen.
Vid årsmötesförhandlingarna valdes Svante Olson till ordförande för ytterligare ett år, till sekreterare valdes Fjodor Eklund, till kasssör Monica Hevosmaa, övriga styrelseledamöter blev Linda Svensson, Hans-Olof Carlsson, Dorothy Larsson, Sonja Höglund och Annita Larsson.
Årsmötet fastställde även kommunlistan till valet i september.
Svante Olson, Värnamo, toppar listan följd av Fjodor Eklund, Hörle, Linda Svensson, Bor, Monica Hevosmaa, Forsheda, Hans-Olof Carlsson, Bor, Dorothy Larsson, Värnamo, Johnny Lavonen, Värnamo, Torbjörn Blick, Fryele, Annita Larsson, Värnamo.
Vid årsmötet höll Vänsterpartiets gruppledare i landstinget i Jönköpings län, Inga Jonasson, Gränna, ett anförande.
Det handlade om vårdvalet och hur det rödgröna blocket ska kunna stoppa den nuvarande regeringens nedmontering av sjukvård i offentliga regi.
- Jag tror att de borgerliga partiernas satsning på vårdval kommer att gynna oss i höstens val, sa Inga Jonasson.

Inga kommentarer: