måndag 4 april 2011

De borgerliga partierna för SDs flyktingpolitik I praktisk handling för de borgerliga partierna i Värnamo kommun en sverigedemokratisk politik när det gäller flyktingfrågan. Det avslöjade debatten vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet skrämmande tydligt. Socialdemokraten Gun-Britt Karlsson undrade i en interpellation varför det ska ta så lång tid för kommunen att komma igång med mottagande av ensamkommande flyktingbarn. De borgerliga säger sig ju stå bakom den tanken. Men år efter år har de borgerliga kommit med undanflykter. Man har sagt att man vill att mottagandet ska bli bra. Därför krävs en bra anläggning för att möta behoven. Det finns inget lämpligt boende för den här verksamheten ännu, påstås det. Det är det mycket märkligt agerande från de borgerliga makthavarnas sida. Man kan jämföra med idrottsvärlden. Det har inte varit några problem för kommunen att snabbt utrusta Finnvedsvallen med belysning, läktare och allt annat som Fotbollsförbundet kräver nu när IFK Värnamo ska spela i Superettan, för ett stort antal miljoner kronor. Men när insatser behövs för några flyktingbarn verkar det i praktiken vara omöjligt. Trots att det inte skulle kosta kommunen ett öre. Statliga bidrag står för hela notan. Sverigedemokraten Johan Nissinen argumenterade i fullmäktigedebatten för att Värnamo kommun inte ska ta emot några flyktingbarn. Det hade han inte behövt göra. De borgerliga partierna för den politiken i praktiken.

3 kommentarer:

Johan Nissinen sa...

Men var kommer de statliga pengarna ifrån? Det är våra skattepengar så det kostar visst oss nått!
De borgerliga har egentligen samma syn på invandringen som vi men det vågar inte säga något p.g.a media. Går du bakom stängda dörrar så säger de samma sak som vi gör och klappar oss på axeln.
Det var viktigt att jag gick upp och förde fram vår politik för väljarnas skull. Vi gick på val att för att företräda våra väljare och det jobbar vi hårt på att göra. Vi kommer inte vara tysta!

Anne Karlsson sa...

Men snälla Svante "inte kosta ett öre" farbror Staten betalar ju. Vilka är farbror Staten, jo det är vi som betalar skatt i Sverige. Allting kostar och alla åtgärder i samhället skall betalas med lån eller med skatt, så förklara engång till hur detta kan bli gratis...

//Olson sa...

Jag har inte påstått att verksamheten är gratis. Jag skriver tydligt att staten står för kostnaderna. Vad jag vill framhålla är att kommunen inte behöver ängsla sig för kostnaderna om den vill bidra med en mänsklig insats. När jag var liten pojke kom många så kallade krigsbarn från Finland till Sverige. Alldeles ensamma. De hade bara en lapp hängandes runt halsen med sitt namn på. De blev mottagna. Klart att vi även i dag ska ta emot ensamma unga människor som är drabbade av krig.
Din inställning i flyktingfrågan är otäck.