fredag 1 april 2011

Nu tar jag över kommunledningen Kan nu avslöja att kommunstyrelsens ordförande, kommunalrådet Hans-Göran Johansson, efter alla kommunala "affärer" har tröttnat på att leda kommunen. Ingen annan politiker i Alliansen är beredd att ta över efter honom. Hans-Göran har därför vädjat till mig att axla den ansvarsfulla uppgiften. Jag har efter moget övervägande accepterat erbjudandet efter att ha försäkrat mig om att jag har alla partigrupperna bakom mig. Jag ser fram emot en spännande period med mig och Vänsterpartiet i ledningen för Värnamo kommun. Det blir en häftig vår!

11 kommentarer:

Johan Nissinen sa...

Är det så du ligger och drömmer på nätterna Svante? Det är bra att ha höga mål, även om de inte går att nå ;D

//Olson sa...

April, april, din dumma sill.

Johan Nissinen sa...

Haha så det var ditt aprilskämt xD

//Olson sa...

Precis, men inga mål och drömmar är ouppnåelisa. I Fagersta kommun har Vänsterpartiet egen majoritet med över 50 procent av de röstande kommuninvånarna bakom sig.

Johan Nissinen sa...

Jag har faktiskt hört det. För mig är det obegripligt men vi har alla olika åsikter. Så fortsätt kämpa Svante för du är faktiskt en frisk fläkt i kommunen och det är bra att du jobbar hårt på att vara i opposition! Även fast du många gånger har åsikter och idéer som verkligen inte går ihop med verkligheten. Hur gick det med att göra en gemensam motion om ungdomsaktiviteter?

//Olson sa...

Det är inte bara i Fagersta kommun som Vänsterpartiet styr kommunen. Även i Degerfors är Vänsterpartiet kommunens största parti.
Båda kommunerna är framgångsrika. Fagersta har fått toppbetyg dom den ekonomiskt mest välskötta i Sverige.
Mina partikamrater i Fagersta och Degerfors har åsikter och idéer som går ihop med verkligheten. Det gör mina också.

//Olson sa...

Det är inte bara i Fagersta kommun som Vänsterpartiet är största partiet och har makten. Så är det även i Degerfors kommun. Både kommunerna är mycket framgångsrika. Fagersta har blivit utnämnd som Sveriges ekonomiskt mest välskötta kommun.
Mina partikamrater i Fagersta och Degerfors har åsikter och idéer som går ihop med verkligheten. Det gör mina också.

Johan Nissinen sa...

Men era idéer är ofta koncentrerade på att staten eller kommunen ska äga saker och ting. Det är bra till viss del. SD är för statligt ägande som t.ex vattenfall. Men fri rörlighet för företag är dock viktigt. Det ska alltid kunna finnas välmående privata alternativ och skatterna i Sverige alldeles för höga på företag och höginkomsttagare. Vad får en att vilja jobba hårt eller driva företag när skatten äter upp förtjänsten? Vem investera där avkastningen inte blir hög p.ga skatter och massa andra sätt att suga ut företag. Tack vare kapitalismen kan vi ha ett välstånd. de rika föder de fattiga. Därför ska vi inte bita den hand som föder oss.

//Olson sa...

Du är för utsugning av människor och du befinner dig av allt att döma på den yttersta högerkanten.
Du har totalt fel när du påstår att de rika föder de fattiga. Det är precis tvärtom.
De fattiga göder de rika.
Du påstår att skatterna i Sverige är alldeles för höga för företag och höginkomsttagare. Det är fel.
Sverige har en väldigt låg företagsbeskattning.
När det gäller beskattningen av höginkomsttagare är det bara att konstatera att den borgerliga majoriteten i Riksdagen sänkt skatterna för den gruppen i rasande takt. Ojämlikheten i Sverige har ökat dramatiskt. Det är inte bra för någon. Ju jämlikare ett samhälle är desto bättre mår medborgarna. Det finns vetenskaplig evidens för det påståendet.

Johan Nissinen sa...

Varför tror du att alla stora företag flyttar utomlands? Ingvar kamprad har själv sagt att han skulle aldrig kunna bli så rik om han bott kvar i Sverige! Då hade Sverige aldrig haft honom som typiskt känt svenskt varumärke. Han ger massor av gratis reklam åt Sverige. Tänk då om vi hade haft bättre villkor i Sverige för företag så hade han nog bott kvar här och betalt skatter i Sverige som vi nu har förlorat.
Det är tack vare svenska företagare som vi har jobb och skatteintäkter i Sverige. Hade de inte funnits hade vi inte haft jobb och därmed inte kunnat ta skatt på arbetare och företagare.
Om du tjänar mycket pengar och får hög skatt så minskar motiveringen till att jobba hårdare och få bättre lön! Om du däremot ser att du kan tjäna på att jobba hårdare så ökar motiveringen och då ger det automatiskt skatteintäkter ändå. Det är inte rätt att någon ska behöva betala över 50% i skatt oavsett hur mycket de tjänar.
Det är inte konstigt om folk inte vill investera pengar i Sverige eller väljer att sätta pengarna i skatteparadis för att få behålla dem.
Det går att ta fram ett bättre skattesystem som är mer rättvisare som alla tjänar på. Man måste kunna tjäna mycket pengar i Sverige utan att skatten tar allt. Sen självklart ska låg- och medelinkomsttagare också ha det bra.
Det är de rika som investerar sina pengar och då sak man inte straffa dem med en av de högsta skatterna i världen. Då får vi dem att flytta utomlands och det vill vi inte!
Det kommer aldrig gå att jämna ut klassskillnaderna helt och håller men det går att göra ett någorlunda bra samhälle där man har lika villkor men ändå valmöjligheter utan att staten ska lägga sig i!

//Olson sa...

Du är ju en begåvad ung man, Johan, men inte är du sverigedemokrat för att ta dig fram den vägen och bli rik.
Du vill hålla på med politik för att du vill förändra samhället och för att du tycker att det är roligt. Bra.
Jag är likadan, fast vi har olika politiska målsättningar.
Jag är med i ett lag, du är med i ett motståndarlag.
Men vi jobbar båda för kollektivet. Vi är sådana. Människan är ett flockdjur. Vi kan inte leva utan varandra. Vi bygger tillsammans. Den enes insats är inte mera värd än den andres.
Så ser jag det. Det är grunden för mänskligt liv, menar jag.
Du är anhängare av kapitalism.
Den kan funka under en övergångsperiod. Sedan blir den förödande. Den förtär allt i sin väg. Det slutar med krig. Kapitalismen måste tyglas.
Ett jämlikt samhälle är bäst för alla.
Även för din idol Ingvar Kamprad.