onsdag 25 februari 2009

Därför lämnade
vi sammanträdet
Turerna om vad som ska hända med Värnamobadet har utvecklats till rena cirkusen. Den borgerliga majoriteten vill efter skum förhandlingstaktik bygga tak över friluftsanläggningen för att Värnamo simsällskap ska kunna utnyttja den året runt. Fritidsnämnden har hållits utanför, i alla fall oppositionen. Vid sammanträdet i tisdags presenterades den utredning som den borgerliga delen av kommunstyrelsen uppmanat fritidsnämndens förvaltningschef att göra.
Ett mycket märkligt agerande, tycker vi i oppositionen.
Det förväntades av oss i fritidsnämnden att vi skulle besluta att för kommunstyrelsen redovisa den utredning som vi inte haft ett dugg med att göra. Kommunstyrelsen har ju själv beställt utredningen, eller rättare sagt den borgerliga delen! Vad har vi i fritidsnämnden med den att göra? Och med den utredningen som underlag förväntades vi begära att projektering ska göras för att bygga det där taket över Värnamobadet.
Aldrig i livet.
Vi i oppositionen var helt överens om att inte delta i beslutet i fritidsnämnden. Vi har ju inte gett förvaltningschefen något uppdrag att utreda frågan om ett tak över Värnamobadet. Det har inte varit ett ärende i fritidsnämnden! Vår åsikt har därför inte kommit fram.
Den är mycket klar och tydlig: vi vill inte ha något tak över Värnamobadet!
Därför lämnade vi sammanträdet när beslutet togs att ta första steget mot att förvandla Värnamobadet från en utomhusanläggning till ett åretruntbad för Värnamo simsällskap.
Så här får det inte gå till, anser vi. I så fall kan vi lika gärna avveckla fritidsnämnden.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

2 kommentarer:

Anonym sa...

Än en gång. Värnamo simsällskap är en idrottsförening Inte en politisk förening. VSS har inget att säga till om. Har inte en enda krona att bygga något för. Ge dig på alliansen och inte klubben! Alliansen som lovar och lovar, oppositionen med dig i fritidsnämnden som motarbetar. Min misstanke är att ni är oinformerade för att alliansen behöver lite arbetsro efter alla brutna löften. Och arbetsro med dig informerad är väl en omöjlighet.

Anonym sa...

Svante, det är oerhört tråkigt att du och socialdemokraterna inte kan skilja på idrott och politik, trots att ni sitter i fritidsnämnden
. Nu har du återigen lyckats att blanda in Värnamo Simsällskap i dina insändare. Värnamo Simsällskap är en IDROTTSFÖRENING och inget annat.
MVH
Han som tar av sig skorna i simhallens omklädningsrum