onsdag 13 maj 2009

Bryggan behövs!
Vid fritidsnämndens sammanträde den 12 maj behandlades en ansökan från Värnamo DHR-avdelning om pengar, 94.000 kronor, till en bryga vid avdelningens stuga vid Vidöstern i närheten av Helmershus.
När ärendet föredrogs fick ledamöterna veta att bryggan endast skulle användas för att DHR-medlemmar ska kunna ta sig ut på denna för att därifrån studera vattnet. Min uppfattning var att bryggan därför inte var angelägen eftersom vattnet kan studeras från strandkanten.
Samma uppfattning hade övriga ledamöter. Vi var därför eniga om att avslå ansökan.
Efter sammanträdet har jag emellertid talat med DHR-avdelningens ordförande som säger att ett av motiven för en ny stabil brygga är att medlemmarna ska kunna sitta på den och ha lite trevligt. Men dessutom är det meningen att en del av medlemmarna ska kunna använda sig av en planerad trappa på bryggan för att kunna ta sig ner i vattnet och bada. Dessutom har man tänkt att förtöja avdelningens båt vid bryggan. Avsikten är att kunna använda den för små fisketurer för en del av medlemmarna. Med hjälp av bryggan kan de ta sig ner i båten.
FUB har samarbete med DHR-avdelningen och barnen i den föreningen cyklar ibland ut till DHR-stugan. Tanken är att även de ska kunna utnyttja bryggan för bad och båten för fisketurer.
Jag tycker därför att fritidsnämnden ska ompröva beslutet om bidrag till DHR-bryggan.
Bryggan behövs!
Svante Olson, ledamot av fritidsnämnden
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: