lördag 19 juni 2010

Slipsen är död
Vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet i Värnamo var det bara fullmäktiges ordförande Christer Fjordevik, KD, som hade slips. Inte ens socialdemokraten Ivan Nordin hade tagit på sig den. Han har annars varit en av dem som stretat emot det nya modet i det längsta. Nu är slipsen död, insåg jag.
Slipsen kommer att finnas med ett slag till på begravningar, vid högtidliga invigningar och när man döms till döden.
Och så förstås i Rapports och Aktuellts nyhetssändningar. De manliga programledarna kommer att ha slips ett tag till.
Men för övrigt är slipsen stendöd.
När en man ska klä upp sig till fest i dag så tar han på sig en snygg skjorta och låter den vara uppknäppt i halsen. Möjligtvis sätter han på sig en kravatt. Det är det som gäller i dag. En halsduk alltså.
Det ska jag tänka på till nästa kommunfullmäktigesammanträde.
Svante Olson

4 kommentarer:

Victor sa...

Bara fint folk som sitter med där eller?

Anonym sa...

Nu har du fel igen Svante. Slipsen är ett tecken på pålitlighet och att det är en seriös person som bär den (Nu har ju också kvinnor slips) Om det inte fanns slipsar på fullmäktigesammanträdet så var det väl varmt eller var det väl bara opålitliga personer som var där. Har du inte sett Prins Daniel? Honom kan du ta efter. Så stilig han är och PÅLITLIG. De som inte bär slips tillhör i regel oppositionen!

//Olson sa...

Hej Victor!
Fint och fint, det är väl en definitionsfråga. Jag har suttit med i kommunfullmäktige i två mandatperioder och kan konstatera att när jag började där var slipsen mycket vanlig. Man noterade om någon mansperson kom dit utan slips. Nu är det tvärtom.
Hälsningar
Svante Olson

//Olson sa...

Hej Anonym!
Den ende man kan lita på i Värnamo kommunfullmäktige är dess ordförande Christer Fjordevik, en pålitlig slipsbärare.
Hälsningar
Svante Olson