måndag 14 april 2014


Normala pappor
älskar sina barn
”Mångkulturen skapar främlingsfientlighet, rasism samt etniska och religiösa motsättningar”, skrev sverigedemokraten Jan Nilsson nyligen.
Det tyckte jag lät illa och skrev det. Nu svarar Ing-Britt Axelsson (VN12/2): ”Att vara emot mångkultur har inget med rasism att göra”.
Det är lite svårt att förstå vad Sverigedemokraterna egentligen menar.
Hur som helst jag tycker väldigt illa om Sverigedemokraternas illvilliga syn på människor som kommer från mellanöstern, asiatiska och afrikanska länder.
Ing-Britt Axelsson  menar att de inte accepterar ”vår kultur”. Och hon hävdar på fullt allvar att 90 procent av den kultur som dessa människor för med sig till Sverige består av ”jihad, kvinnoförtryck och hedersvåld”.
Som bevis för sitt påstående pekar hon på den otroligt tragiska utvecklingen för den mördade Fatimes familj. Pappan som mördade henne sitter i fängelse. Nyligen sköts hennes bror till döds av polis efter ett knivdrama.
Tror Ing-Britt Axelsson verkligen att alla pappor som kommer från muslimska länder mördar sina döttrar om de inte lyder honom?
Det är en förfärande syn Ing-Britt Axelsson har på andra människor. Jag är inte själv troende men jag vet att alla normala pappor älskar sina barn.
Tyvärr kan marginaliserade människor spåra ur, hamna i kris, utföra fasansfulla övergrepp. De är sjuka.
Etniska svenskar begår också övergrepp. Det är lika sorgligt, men mycket vanligare.
Det begås många mord i Sverige. De flesta utförs av en svensk man som dödar sin kvinna. Är det svensk kultur?
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: