onsdag 10 november 2010

Hysteriskt skrattanfall
Fritidsnämnden ska läggas ner och detta faktum ledde till ett i det närmaste galet möte i går (9/11). Utan att överdriva kan man påstå att planerna är överraskande. Det har väl funnits vissa farhågor om förändringar i nämndorganisationen, men varje gång frågan har kommit upp har svaren varit lugnande.
Den parlamentariska gruppen som jobbar med de här frågorna fick före valet flera påstötningar. "Nej, nej, det är inget på gång", blev alltid svaret.
Efter valet, när det blev aktuellt med valteknisk samverkan av olika slag, frågade jag själv moderaten Karl-Mats Bodestad, som sitter med i den parlamentariska gruppen, om det skulle bli några förändringar.
"Nej", svarade han mycket bestämt, "det blir som förut."
Så han var förstås inte med vid fritidsnämndens sammanträde igår, där han är ledamot. Han hade meddelat att han var sjuk.
"Han är nog sjuk resten av det här året", uttryckte sig en av de närvarande ledamöterna syrligt. "Han vill nog inte komma till den här nämnden mera innan den är avvecklad."
Alla i nämnden talade i munnen på varandra och var starkt upprörda över tillvägagångssättet.
Dock inte kristdemokraten Ibrahim Candemir som tyckte att informationen hade varit tillräcklig.
"Jag är nöjd", sa han.
Reaktionen var tumultartad. Socialdemokraten Lillemor Örn Skogberth krävde att någon representant för den parlamentariska gruppen som presenterat avvecklingsförslaget skulle komma till nämnden och informera om bakgrunden.
Centerpartisten Tommy Sörensen stödde förslaget:
"Jag tycker också att någon från den pillemariska gruppen borde komma hit", sa han.
Varpå förvaltningens sekreterare fick ett hysteriskt skrattanfall som inte gick att stoppa. Hon fick hjälp med protokollet.
Den avvecklade förvaltningschefen andades tungt och hade en gråaktig färgton i ansiktet.
Svante Olson
avgående ledamot av fritidsnämnden

Inga kommentarer: