fredag 12 november 2010

Vi borde ha byggt ny simhall!
Renoveringen av Värnamo simhall är en segdragen historia. Själv har jag inte varit där och badat de senaste åren. Jag vill inte gå dit förrän allt är klart.
Det dröjer nog länge innan jag kan göra det.
För inte så länge sedan hölls det artonde byggmötet. Mycket återstår. Och då hör det till saken att den yttre miljön inte finns med på pappret ännu.
Vad ska hända med baksidan och hela utrymmet mellan ishallen och Apladalsskolan?
Det blir en senare fråga. Det räcker med alla de problem som nu finns invändigt i simhallen. Det är mycket som inte fungerar. Klagomålen på värme och ventilation har varit många. Fortfarande är det läckage från bassängen.
Redan nu vet man att projektet har blivit fruktansvärt mycket dyrare än vad man från början tänkt sig. Nästa år blir det slutredovisning. Mellan 40 och 50 miljoner kronor påstås slutsumman bli. Jag tror inte att det räcker. Det blir snarare mellan 50 och 60 miljoner kronor.
Att det har blivit så här olyckligt beror på olyckliga omständigheter, hävdas det. Från förvaltningsledningen beklagas att det inte avtalades om en totalentreprenad. Arbetet har helt enkelt inte fungerat. En arbetsplatsolycka ledde till att ledningen "gick i väggen" med sjukskrivning som följd. Allt kom i gungning.
Vi får hoppas att det blir bättre flyt framöver. Den 12 februari ska det bli återinvigning med fri entré.
Fram tills dess har fritidsförvaltningen dränkts av fakturor. Förvaltningen begravs redan vid årsskiftet.
Vi borde ha byggt ny simhall istället för att satsa på en gammal uttjänt anläggning.
Svante Olson, avgående fritidsnämndsledamot

Inga kommentarer: