tisdag 18 november 2008

Malin Wengholm
agerar klandervärt
Kommunen tänker placera en sopstation på Ynglingagatan.
Det heter i ett brev från kommunen som skickats till Bostadsrättsföreningen Släggan i Värnamo att "återvinningsstationen flyttas från Vråen Centrum för att bereda plats för byggnation av vård- och gruppbostäder."
Och det är väl inte riktigt sant. Det är vanliga flerfamiljshus som ska byggas. Men där kommer även att finnas några vård- och gruppbostäder.
Vi som bor på Släggan (Ynglingagatan och Engelbrektsgatan) tycker förstås inte om flyttningen. Den nya återvinningssationen ska nämlingen ligga alldeles intill vårt bostadsområde. Och det är inte bara vi som tycker att flyttningen är olämplig. Alldeles intill ligger ett daghem. Och enligt detaljplanen är fastigheten som återvinningsstationen ska ligga på avsedd för barnstuga.
Det blir även trist för alla som trafikerar gång- och cykelstråket upp mot Vråen centrum att få återvinningsstationen alldeles inpå.
Vad vi har svårt för att förstå är varför återvinningsstationen ska flyttas från nuvarande plats eftersom den ju inte gör mer skada där än den gör på den planerade nya platsen.
När jag tog upp frågan vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet svarade Malin Wengholm, m, tekniska nämndens ordförande, att någonstans måste ju återvinningsstationen ligga.
Och eftersom kommunen sålt marken där den nuvarande sopstationen på Vråen ligger så måste man hitta en annan plats.
- Vi äger inte marken längre, sa Malin Wengholm.
Det är ett mycket egendomligt konstaterande. Det är Finnvedsbostäder som har övertagit marken. Och det är Finnvedsbostäder som inte vill ha en sopstation på sin mark.
Men Finnvedsbostäder är, som alla vet, ett kommunalt bolag.
Jag tycker att tekniska nämnden och Malin Wengholm har agerat klandervärt (för att nu tala med en lärare som vill införa uppförandebetyg på skolorna) mot de boende på Ynglingagatan.
Om sopstationen ska flyttas från sin nuvarande plats för att den är störande så blir den ju lika störande på sin nya plats.
Svante Olson
Vänsterpartiet

1 kommentar:

Anonym sa...

låter bra sej