fredag 21 november 2008

Låt sopstationen
ligga där den ligger
För en tid sedan fick bostadsrättsföreningen Släggan, HSB, ett brev från Malin Wengholm, m, och tekniska nämnden där hon är ordförande. Vi fick veta att det finns planer på att flytta sopstationen på Vråen till vårt bostadsområde. Det hette i brevet att vi hade möjligheter att lämna synpunkter på planerna.
Det har jag gjort. Då ryter Malin Wengholm till och påstår att jag styrs av egna intressen. (VN 20/11.)
Det är inte bara jag som har reagerat mot planerna på att flytta sopstationen. Bostadsrättsföreningens styrelse har gjort en egen skrivelse, en namninsamling mot planerna har gjorts, en uppvaktning, med flera boende i Släggan, har gjorts i stadshuset.
Det har nämligen påståtts att sopstationen på Vråen måste flyttas därför att det ska byggas vårdbostäder på den platsen. Det är inte sant. Det är det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder som ska bygga två hyreshus intill. Några av lägenheterna på bottenplanet ska bli vårdbostäder, men för övrigt handlar det om vanliga hyresrätter. Mycket bra. Men vad har det med saken att göra.
Sopstationen kan väl ligga kvar där den ligger.
Nej, menar Malin Wengholm. Kommunen äger inte längre marken, påstår hon. Inte heller det är sant. Finnvedsbostäder är ett helägt kommunalt bolag och därmed tycker jag det är svårt att påstå att kommunen inte äger marken.
Saken är bara den att Finnvedsbostäder inte vill ha sopstationen alldeles intill sina nya fastigheter.
Det vill inte vi heller! Det är därför vi motsätter oss en flytt.
Malin Wengholm skriver avslutningsvis:
"Om återvinningsstationen flyttas från ditt bostadsområde, Svante, så blir det ju någon annan som får den i närheten av sitt."
Men snälla Malin, vi har inte begärt att sopstationen ska flyttas från vårt område. Vi har ingen sopstation hos oss. Vi tycker att den kan ligga kvar där den ligger.
Svante Olson
Boende på Släggan i Värnamo

Inga kommentarer: