onsdag 28 april 2010

Bygg höghus
på Bredasten
När det gäller det framtida boendet i Värnamo kommun ligger vi inte i framkant. Kommunledningen talar stolt om planer som finns på infrastruktursatsningar och investeringar som görs när det gäller nya industriområden och för handel.
Jag kan väl inte påstå att jag har varit någon entusiast när det gäller satsningarna på Bredasten men när nu hela området har förändrats och det är meningen att handel och industri ska komma igång där, och när kommunen planerar för att det även ska bli stationsområde för en kommande höghastighetsbana på platsen så måste vi ju inse att det blir ett hett område och även planeraa för en helt ny modern stadsdel där.
Precis som man har gjort i Malmö.
När beslutet togs om att en av Citytunnelns stationer skulle byggas i Hyllie så insåg man det. Nu skapar man den nya stadsdelen där.
Storskaliga och spektakulära byggprojekt på platsen skapar en stimulerande miljö för boende och ska locka besökare utifrån.
"Det gäller att ta vara på de möjligheter som de stora infrastruktursatsningarna ger och skapa värden för staden runt dessa" , menar stadsbyggnadsingenjören Christer Larsson i Malmö.
Det byggs massvis med bostäder, 30 procent hyresrätter. Man eftersträvar en blandad polulation.
"Man ska kunna bo och arbeta i samma stadsdel", menar stadsingenjören.
Så menar jag att vi ska tänka även i Värnamo. Och då ska vi planera för ett modernt område upp på Bredasten, med kommunikationer, med handel och industri, med nöjesliv och med bostäder.
Bygg en skyskrapa på Bredasten!
Svante Olson

Inga kommentarer: