torsdag 8 april 2010

Christer borde be
Malin om ursäkt!
Vad är det Christer Fjordevik, KD, kommunfullmäktiges ordförande i Värnamo, håller på med? Hans attack mot moderaten Malin Wengholm, tekniska nämndens ordförande, tycker jag är obehaglig.
Det var upprörande att se hans skrivelse till Malin (VN 8/4).
"Ditt agerande skapar otrygghet, osäkerhet och olust såväl bland politiker som förvaltningsorganisation och är därmed en dålig grund för ett förtroendefullt samarbete", skriver Fjordevik bland annat.
Han har därför kallat Malin till ett möte på måndag (12/4). Fjordevik tänker av allt att döma ställa henne mot väggen.
Det är ju hemskt.
Jag tycker vi har trevligt i politiken i Värnamo. Klart att diskussionerna kan bli häftiga ibland. Tack för det. Det vore ju trist annars. Ibland kanske vi ångrar ett och annat. Det är väl inte så konstigt.
Men Christer Fjordevik har tagit på sig rollen att tala om vad som är rätt och fel. Och han tycker inte att Malin Wengholms stil i politiken är bra. Han vill ändra på henne, tona ner henne.
Christer Fjordevik har varit ute i samma ärende tidigare. Häromåret samlade han kommunfullmäktigeledamöterna till ett möte om hur vi skulle bete oss mot varandra. Han gillade inte debattklimatet i fullmäktige. Vid några tillfällen hade ledamöter använt sig av uttryck och betett sig på ett sådant sätt som Fjordevik inte gillade.
Jag tycker att han går till överdrift. Och när han agerar använder han sig av metoder som är precis sådana som han menar att man inte ska använda sig av.
Brevet till Malin Wengholm är fyllt av hätska angrepp.
Christer Fjordevik borde tagga ner och inse att han är precis som alla andra. Ibland säger man dumma saker och beter sig som man inte borde. Det har jag gjort, det har Malin gjort och du med Christer.
Be Malin om ursäkt!
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

6 kommentarer:

Benga sa...

Efter självmål av ordförande Fjordevik står det nu detta valår 1-0 i matchen om vem som ska styra Värnamo nästa mandatperiod.

Finns det fler snedsparkare i något av lagen?

Det höjer onekligen intresset och inget är så vackert som ett självmål!

//Olson sa...

Tack för kommentaren. Frågan är om Fjordevik kan sitta kvar som fullmäktiges ordförande mandatperioden ut. Har han ledamöternas förtroende?

Benga sa...

Du är ju ledamot, har han ditt förtroende?

Du kanske skulle kalla honom till samtal ...

//Olson sa...

Tack för tipset.

Anonym sa...

Är kommunfullmäktige en återvinningsstation för kasserade präster?

//Olson sa...

Jag tror att Christers ambition är att göra ett så bra jobb som möjligt, men den här gången har han trampat snett. Hoppas han inser det själv.