tisdag 27 april 2010

Långsiktig lösning
för Värnamobadet
Efter mycket om och men har det slutligen blivit möjligt för kommunen att hyra Värnamobadet (utomhusbadet vid sjukhuset) av landstinget även i sommar. Till en början såg det mörkt ut eftersom tillsynsmyndigheten kräver en upprustning av bland annat reningsverket.
Men en sommar till kan man således hålla driften igång utan investering i ny reningsanläggning. Det är bra. Men sedan då?
Det går på flera miljoner kronor att renovera utomhusbadet. Landstinget vill inte ta den kostnaden. Det kräver att kommunen, som hyr anläggningen, ska göra det. Men det vill inte kommunen som menar att det är fastighetsägarens sak.
Detta är sorgligt. För skattetalarna står ju ändå för pengarna. De har betalat skatt till både kommun och landsting. Och nu är det så att skattebetalarna vill att Värnamobadet ska finnas även i framtiden. Då är det politikernas förbaskade plikt att lösa det här på något sätt.
Kommun och landsting måste hitta en framtida lösning för Värnamobadet. Jag kräver därför att kommunen tar initiativ till nya förhandlingar med landstinget för att hitta en långsiktig lösning
Svante Olson
Vänsterpartiet

Inga kommentarer: