torsdag 27 maj 2010

Hur ska det gå
med Näsudden
Snart börjar badsäsongen och många i Värnamo kommer att åka ut till Näsudden. Men nu finns ingen restaurang där längre. Fastigheten är tömd. Ingen vet vad det ska bli av den. Och vi i oppositionen i fritidsnämnden är frustrerade.
Det finns en socaldemokratisk motion som Vänsterpartiet stöder med förslag på hur fastigheten skulle kunna utnyttjas, men den har hamnat i stå.
Det är bedrövligt att kommunen inte ska kunna hitta en lösning. Om det nu är omöjligt att låta en kommunal stiftelse driva verksamheten kan väl kommunen göra det i egen regi.
Alternativet att renovera fastigheten med ett toppmodernt restaurangkök och hyra ut anläggningen, som tidigare, tror vi inte på.
Däremot tror vi att en förening skulle kunna driva en bra verksamhet i fastigheten, med ungdomsläger, sommardagläger, kioskrörelse under sommarsäsongen, kanotuthyrning etcetera.
Enligt vår uppfattning handlar det om att den borgerliga kommunledningen ger oss i fritidsnämnden signaler om vad den går med på.
Det är tragiskt om den fina fastigheten på Näsudden ska stå och förfalla. Det går fort utför med en fastighet om den inte används.
Svante Olson

Inga kommentarer: