tisdag 25 maj 2010

Utveckla något bra
ur det som är dåligt
Ronald Fasth vill nita och utestänga dem som bär sig illa åt och jag kan förstå honom. Man blir arg när man drabbas av skadegörelse, som nu i Folkets park.
Men det håller inte. Starta inte krig, det blir bara värre då. För hans egen del har det lett till fällande dom för misshandlel av en tolvårig pojke.
Istället för att slå tillbaka mot ungdomskulturen borde Folkets park försöka närma sig den. Jag har föreslagit att 331 wernamo skulle bjudas in till parken för någon form av samarbete, typ graffitifestival . 331 Wernamo är en livlig förening som kan det här med graffiti, hiphop, breakdance och allt vad det nu är.
Det avfärdar Ronald Fasth. Han vill inte ha "en tävling för dessa marodörer" (VN 25/5).
Jag har talat med 331 Wernamos ordförande Luis Gonzalez. Han jobbar även för LO som ungdomshandläggare. Han är ingen marodör.
Luis tror att det finns personer i folkparksstyrelsen som skulle gilla om man fick igång ny verksamhet i parken med inriktning på ungdomar. Mitt förslag att anordna en ungdomsfestival av något slag i parken med inslag av graffiti och annan ungdomskultur tror Luis skulle kunna bli en häftig grej.
Just nu har Folkets park drabbats av dålig good will bland ungdomar. Det kan man ändra på.
"Ur något dåligt kan man utveckla något bra," säger Luis Gonzalez.
Det är rätt väg.
Svante Olson

Inga kommentarer: