måndag 3 maj 2010

Vänstern slår vakt om
svensk välfärdsmodell
"Vi vill slå vakt om den svenska välfärdsmodellen och utveckla den!" dånade det ut från högtalaren när Vänsterpartiets landstingsgrupp höll torgmöte på Bruno Mathssons plats i Värnamo på måndagen vid lunchtid.
Gruppledaren Inga Jonasson, Gränna, menade att nu håller de borgerliga partierna på att göra tvärtom, rasera den svenska välfärden.
"Med borgerlig politik får vi ett samhälle där ohälsan ökar och klyftorna mellan olika grupper i samhället växer", sa Svante Olson, Värnamo.
Med på torgmötet fanns också Suzanne Schöblom, Tranås, Per-Olof Bladh, Jönköping, Irene Fröne, Gislaved, och Smail Vejsovic, Jönköping.
Tidigare på dagen besökte gruppen Vårdcentral Väster på Värnamo sjukhus och fick information av verksamhetschefen Pia Ohlson. Informationen handlade förstås mycket om vårdvalet som börjar nästa månad.
Då är marknaden fri i primärvården i Jönköpings län. Privata vårdbolag öppnar nya vårdcentraler.
Det första året kommer att bli turbulent. Det tror alla i branschen.
"Vi befarar att om den här utvecklingen med privatiseringar får fortsätta så kommer de stora multinationella vårdbolagen att så småningom få kontroll över vårdmarknaden också i Sverige", menar vänsterpartisterna. "Det tänker vi sätta stopp för om vi får makten."

Inga kommentarer: