onsdag 28 januari 2009

Sidsel Waern
fast i hissen
Det finns de som tycker att politik är tråkigt. Så fel de har. Vid senaste fritidsnämndssammanträdet berättade nämndens ordförande, Sidsel Waern, m, den chockerande historien om när hon fastnade i hissen i T-huset på Finnvedens gymnasium. Det var vid skoldagens slut. Sidsel, som är lärare på skolan, tog hissen för att åka ner till markplanet. Hon ställde sin lilla chicka ryggsäck på golvet och tryckte på hissknappen och fick till sin förvåning se ryggsäcken fara upp i taket. Och då stannade hissen med en knyck.
Jaha, tänkte Sidsel, vad var nu detta?
Hon slet tag i ryggsäcken och upptäckte att en rem dragits in i skarven mellan hisskorgen och väggen. Men inte hjälpte det att hon lyckades få loss väskan. Hissen rörde sig inte.
Hissen stod mellan två våningar. Som tur var finns det ett fönster på hissen och Sidsel såg en kollega som hon vinkade till för att försöka få hjälp. Kollegan vinkade glatt tillbaka och fortsatte mot sin bil för att åka hem.
Som sagt, det var slutet på skoldagen och det var inte många personer kvar i huset.
Goda råd var dyra.
Sidsel tryckte på nödknappen men fick inget svar. Hon läste upplysningen och konstaterade att avtalet med hissleverantören gick ut för nio år sedan.
För att göra en lång historia kort så hade Sidsel en kort stund av tilltagande ångest innan hon slutligen fick kontakt med folk som kunde kalla på Räddningstjänsten.
Hon kom ut väl bibehållen.
Nästa gång tar hon trapporna.
På torsdag behandlar kommunfullmäktige "Handlingsprogram Skydd och beredskap i Värnamo kommun", upprättat av Räddningstjänsten i Värnamo. Ivrigt uppbackat av kommunfullmäktigeledamoten Sidsel Waern.
Vid sammanträdet ska jag påtala vikten av att kommunens handlingsplan inte bara är ett dokument som förvaras i en pärm i en bokhylla. Det är klart att alla hissar i kommunen, särskilt de som kommunen själv ansvarar för, är utrustade så att folk som fastnar kan meddela sig med omvärlden.
Svante Olson
Vänsterpartiet, Värnamo

Inga kommentarer: